Docenten

Parashakti Cynthia van den Maagdenberg

a09449 puur jij YM

In mijn studententijd kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga, waarna ik door de jaren heen verschillende stijlen heb geprobeerd en ook thuis yoga beoefende. Nadat ik twee achtereenvolgende jaren iemand sprak die de yoga opleiding deed bij Yoga Vidya in Rotterdam (Yoga Maya), wist ik dat dat mijn volgende stap zou zijn: de Teacher Training Course. Begin 2013 ben ik samen met mijn man, Ananda Jyoti, begonnen met de opleiding.  

Wat me het meest aanspreekt aan Sivananda yoga, is de holistische visie. De opleiding gaat nog veel dieper dan alleen het aanleren van de fysieke vorm van yoga en het lesgeven. Yoga is voor mij een levenswijze en iets waar ik me de rest van mijn leven in kan blijven verdiepen. Ik vind het heerlijk om thuis mijn dag te beginnen met asana’s, pranayama en meditatie en ik word heel gelukkig van het lesgeven. Ook van satsang word ik blij. Het kirtan zingen en samen zijn met gelijkgestemden opent echt mijn hart. 

Naast yoga houd ik me bezig met haptonomie / haptotherapie en coaching, waarbij ik mensen begeleid in het vergroten van hun (lichaams)bewustzijn en contact maken met hun gevoel. Iets dat heel goed aansluit bij yoga. In mijn yogalessen hoop ik mensen eveneens mee te kunnen nemen in het naar binnen keren, gevoel hebben voor en luisteren naar hun lichaam, de aandacht bij zichzelf houden en gevoelens en gedachten observeren. Zo kom je uiteindelijk steeds iets dichter bij wie je werkelijk bent en kun je meer gaan leven vanuit je authentieke zelf.