Veel gestelde vragen

Share 'Veel gestelde vragen' on Facebook Share 'Veel gestelde vragen' on Google+ Share 'Veel gestelde vragen' on Pinterest Share 'Veel gestelde vragen' on Twitter Share 'Veel gestelde vragen' on Email

Veel gestelde vragen omtrent yogalessen in de yoga studio van Yoga Maya Rotterdam

Op deze pagina vind je een overzicht van veel gestelde vragen omtrent de yogalessen bij Yoga Maya Rotterdam. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust even contact op via de mail of telefonisch.

Heb ik ervaring nodig?

In principe kan iedereen meedoen met de yogalessen. Het is echter zinvol om van te voren te bespreken welke lessen voor jou het meest geschikt zijn. Ben jij in een slechte conditie of heb je fysieke gebreken? Dan is een zachte yogastijl/les of een beginnerscursus zeker aan te raden. Ben jij in een goede fysieke staat maar heb je nog geen yoga-ervaring? Ook dan is het vaak leuker om een goede basis van yoga te leren tijdens een beginnerscursus. Maar elk mens is verschillend. Je kan ook gelijk instromen in de wekelijkse lessen met een hoger niveau. Als je twijfelt geven we je hierover graag een persoonlijk advies.

Moet ik me van te voren aanmelden?

Voor yogalessen van het weekrooster kun je altijt spontaan langskomen. (Let wel, de lessen met (*) gaan pas bij voldoende animo van start.) Als je je van te voren aanmeld,  kunnen wij je met 100% zekerheid een plek in de door jou gekozen les garanderen. Voor yoga cursussen en workshops gelieve van te voren aanmelden via de mail.

Welke kleding moet ik aan?

Gemakkelijk zittende (sport)kleding waar je goed in kan bewegen is het meest geschikt voor yoga. De oefeningen worden gedaan op blote voeten of met sokken aan. Tijdens de ontspanning kun je wat afkoelen. Neem daarom eventueel een vest, trui of sweater mee om aan te doen aan het einde van de les. Alleen in de Iyengar yoga les op donderdag avond dien je een korte of strakke broek te dragen, bijvoorbeeld een legging. Als je veel zweet, neem dan een handdoek mee.

Hoe lang van te voren moet ik aanwezig zijn?

Je bent 15 min voor de les welkom in de yoga studio. Zorg echter ervoor dat je minimaal 5 min voor dat de les begint aanwezig bent. De lessen beginnen op tijd en als je te laat komt stoor je onnodig de andere studenten.

Hoe kan ik me voorbereiden op de les?

Om volledig te kunnen genieten van de yoga-beoefening is het het beste om twee uur voor de les niet, of enkel licht eten.

Heb ik speciaal lesmateriaal nodig?

Alle benodigde lesmaterialen worden in de les ter beschikking gesteld. Yogamatjes, meditatiekussens en dekens zijn aanwezig in de studio. Als je het fijner vindt, neem dan je eigen matje mee. Ecologische matten en relevante literatuur vind je in onze yoga shop.

Moet ik veel oefenen?

Je bent zelf vrij erin te bepalen hoe vaak je yoga beoefent. Sommigen willen graag elke dag yoga doen, anderen één keer per week. Maar omdat yoga leuk is om te doen, herhalen veel mensen de yogaoefeningen graag thuis. Als je regelmatig oefent zul je merken dat de oefeningen makkelijker gaan en je energieker en meer ontspannen door het leven gaat.

Waar is de studio?

De yogastudio ligt in het centrum van Rotterdam, vlak bij het Centraal Station en Hofplein. Het adres is Vijverhofstraat 47, Rotterdam. Kijk op google maps voor de precieze ligging en raadpleeg 9292OV voor advies over de bereikbaarheid met openbaar vervoer.

Wat kosten de lessen?

Alle informatie over de prijzen vind je op onze prijzen-pagina. Wij hanteren maandabonnementen of overige tarieven voor mensen die zich niet vast willen leggen of onregelmatige werktijden hebben. Sommige activiteiten zijn gratis te bezoeken (bijv. Satsang). Een proefweek kost 15 euro, je kan dan in een week zoveel lessen volgen als je wil.

Wat is de handigste manier om te betalen?

Yoga cursussen, workshops en maandbedragen kun je vooraf per giro (39.05.02.130 t.n.v. Yoga Maya te Rotterdam) betalen. Enkele lessen, strippenkaarten en proefweken kunnen per pin voor de les worden afgerekend.

Wanneer worden de lessen gegeven?

Op de rooster-pagina vind je alle informatie over lesdagen en tijden. Er worden 6 dagen per week doorgaande lessen aangeboden. In de agenda vind je alle informatie over leuke workshops, cursussen en overige speciale events.

Kan iedereen meedoen met de lessen?

Yoga is geschikt voor iedereen, van elke leeftijd en conditie. Juist bij yoga leer je naar binnen te gaan en te voelen wat voor jou goed is. Je leert op je eigen niveau te oefenen en dit te waarderen. Daarom is yoga bij uitstek geschikt om lichamelijk en geestelijk fit te blijven of te worden.

Wat is het verschil tussen Ashtanga & Sivananda yoga?

Globaal gezegd is Ashtanga yoga is een van de yogastijlen die fysiek inspannender kan zijn. Tijdens de lessen worden er veel yogahoudingen achter elkaar gedaan met de ademhaling als leidraad. Je kan er behoorlijk van gaan zweten. Sivananda yoga is een holistische vorm van yoga en bevind zich op fysiek vlak in het midden niveau, tussen Hatha yoga en Ashtanga yoga in. Naast lichaamshoudingen worden in de Sivananda lessen ook ademhalingsoefeningen, ontspanning, mantra zingen en eventueel meditatie geoefend. Beide stijlen kunnen aangepast worden aan jou lichamelijke gesteldheid en worden ingezet bij verschillende doelgroepen. Gedetailleerde informatie hierover vind je bij het overzicht van lessen en ook bij de omschrijvingen van de lessen in het lesrooster. Als je wil experimenteren kun je tijdens een proefweek ervaren welke yogastijl het beste bij jou past. Ook je intuïtie geeft je vaak al informatie over welke soort yoga je aanspreekt.

Is er een douchegelegenheid in de studio?

Ja! Neem je eigen handdoek mee en maak er lekker gebruik van. De doucheruimte kan ook als privé kleedruimte worden benut.