Docenten

Asja Lorencic

Asja Lorencic

Beweging is belangrijk voor mij vanaf dat ik een kind was. Het is mijn favoriete manier om me uit te drukken en het leren. Als kind begon ik met dansen in mijn moederland Slovenië, van ballet tot flamenco. Uiteindelijk vond ik mezelf het meest in de hedendaagse dans. In 2009 verhuisde ik naar Nederland, waar ik op de Rotterdamse Dansacademie afstudeerde in 2013. Het onafhankelijke leven, het ontmoeten van mensen met verschillende achtergronden en mensen met nieuwe ideeën is wat voelde als thuis voor mij.

 

Ik ben begon met yoga toen ik ongeveer 15 jaar oud was. Het kostte me daarna nog ongeveer 5 jaar om tot een regelmatige beoefening te komen, maar de verbinding was al gemaakt. Robert Boustany beschouw ik als mijn eerste yogaleraar en een grote inspiratiebron. Mijn opleiding heb ik dan ook bij hem gedaan in Breda en behaalde mijn Hatha yoga diploma in 2013.

 

Het was rond die tijd dat ik aan mijn eerste Mysore les deelnam. Het was in de Yoga Maya studio met Maya Ira Bisschop, die vanaf dat moment mijn leraar werd. Vanaf dat moment kwam ik iedere ochtend en werd de Ashtanga Vinyasa Mysore style mijn persoonlijke beoefening.

De afgelopen drie jaar heb ik gewoond in Chili. Ik had het geluk om een leerling van Loreto Cortes te worden. Ze heeft een van de oudste scholen gewijd aan Ashtanga yoga in de traditie van Sri K. Pattabhi Jois in Latijns-Amerika (Ashtanga yoga Chili). Loreto heeft mij geïnitieerd in het lesgeven (Mysore & Led) n een intensieve opleiding van 2 jaar. Ik was ook gastdocent in Ashtanga yoga Valdivia in het zuiden van Chili. In 2016 ben ik begonnen met het geven van Ashtanga yoga workshops in Slovenië. Dit onder het project Asja Yoga(Instagram).

 

Ik zie het mogen lesgeven als onderdeel van mijn persoonlijke beoefening. Ik ben oneindig dankbaar om onderdeel te mogen zijn van de prachtige, wereldwijde Ashtanga yoga gemeenschap.