Agenda

 

Ashtanga yoga weekend – Jurre Twijnstra

Sa 21 & Su 22 April

Share 'Ashtanga yoga weekend – Jurre Twijnstra' on Facebook Share 'Ashtanga yoga weekend – Jurre Twijnstra' on Google+ Share 'Ashtanga yoga weekend – Jurre Twijnstra' on Pinterest Share 'Ashtanga yoga weekend – Jurre Twijnstra' on Twitter Share 'Ashtanga yoga weekend – Jurre Twijnstra' on Email
 

Ashtanga yoga rotterdam

 

Tijdens dit weekend verken je met Jurre Twijnstra het lichamelijke pad van de Ashtanga yoga. Je ervaart hoe de fysieke benadering je ook mentaal en spiritueel lichter kan maken.

Ashtanga is eigenlijk bedoeld als een achtvoudig (compleet/ holistisch) pad dat tot meditatie en innerlijke rust leidt. Hoe bewandel je dit pad lichamelijk en hoe gebruik je de traditionele technieken op de juiste manier? In de workshop worden alle kern-aspecten van Ashtanga yoga onderzocht en behandeld. Dit zijn o.a. adem, dristi, bandha, mentale kracht en veiligheid, gronding. Ademen doe je 22.000 keer per dag maar hoe en hoeveel keer ben je er bewust van? Met technieken als Dristi en bandha hou je je focus intern, maar hoe werken deze technieken en hoe gebruik je deze principes op een correcte manier? Ashtanga is een uitdagende beoefening en de wilskracht is vaak groter dan je kunnen, hoe ga je daar verstandig mee om?

Weekend schema

Zaterdag 21 april 12.30 – 18.30

Workshop 1 (2,5-3 uur): Magic of The breath
Ademen is de meest essentiële actie die je ondergaat in het dagelijkse leven, de essentie van alles wat beweegt en leeft. In Ashtanga is het de adem waar alles om draait. In je yoga beoefening breng je continue de aandacht terug naar je adem.
In deze workshop leer je bewust te worden van het geluid, de kracht en energie die hierbij komt kijken en hoe je deze geleidelijk en in controle houd. Je vergaart kennis van Ujjayi ademhaling, de connectie met de anatomie en fysiologie van het lichaam en de impact die het heeft op onze gedachten. Leer nieuwe aspecten van de Ujjayi ademhaling, de geest en de verschillende Prana Vayu’s (levensenergieën). Hiermee breng je je yoga beoefening naar een volgend level en ervaar je dit magische effect direct.

– Pauze –

Workshop 2 (2,5-3uur): Drishti & Bandha’s
Ujjayi (adem met geluid), Bandha (insluiting van energie) en Drishti (focus punt) zijn de 3 pilaren van Ashtanga yoga. Breng kleine veranderingen toe en je ervaart je hele beoefening compleet anders.
In deze workshop begin je met wat theorie over de bandhas en dristhis. Bekijk ze van diverse kanten en hoe je ze impliceert in je beoefening. Daarna pas je dit toe in een korte Asthanga yoga les.

Zondag 22 april 12.30 – 18.30

Workshop 3 (2,5-3 uur): Aandacht en veiligheid in Ashtanga
Ashtanga yoga is 1 van de meest uitdagende vormen binnen de yoga, vanwege de intentie om een 6-daagse Mysore beoefening te hebben. Door wilskracht en enthousiasme kan het soms lijken alsof ons lichaam geen limit heeft in kracht en flexibiliteit. Toch geeft het lichaam continue signalen af, zowel van progressie als van alarmerende aard. Daarom is je bewustzijn en veiligheid zo ontzettend belangrijk. Leer je lichaam kennen en luister. Leer het ego meer los te laten en verrijk in begrip en kennis. Zo vindt je de balans en subtiliteit van deze krachtige beoefening en heelt deze lichaam en geest in plaats van te beschadigen.

– Pauze-

Workshop 4 (2,5-3 uur): Fundamental Ashtanga poses
De staande houdingen zijn de fundering van het Ashtanga yoga systeem. Samen met de zonnegroet vormen deze altijd de basis van de Ashtanga beoefening. De serie staande yogahoudingen komt terug in alle yogatradities en is er een diversiteit in hoe deze te beoefenen. De kenmerkende van ademhalen, het aantal ademhalingen waarbij je de houding aanhoudt en de reactie van je lichaam en geest geven een krachtig beeld van hoe dit reflecteert in je dagelijks leven.
In deze workshop ga je door alle staande houdingen heen, in detail uitgelegd en door te beoefenen. Er is extra aandacht voor de posities van de handen, voeten, benen, knieën & heupen en hoe deze in verhouding tot elkaar staan.

Overige aspecten die tijdens het weekend aan bod komen zijn:
 • alignment kernpunten
 • ‘floor to core’-sensaties en deze verbinden
 • je adem gebruiken om te strekken, te openen en te gronden
 • luisteren naar je lichaam
 • veilig houdingen aanpassen
 • hoe om te gaan met blessures
 • het verschil tussen ‘goede en slechte’ pijn
 • ‘yoga dogma’s en hoe je hier vrij van blijft

Docent

Erg enthousiast zijn wij om Jurre te mogen verwelkomen in onze studio! Jurre Twijnstra is al jaren een toegewijde Ashtanga beoefenaar en vaste Mysore docent bij Delight in Den Haag. Hij heeft Ashtanga gestudeerd in Goa en Istanbul. Hij heeft lessen gevolgd bij Ken The Rolfer (Rolfing methode), waarbij hij de diepe kennis van fysiologie en anatomie in verbinding met yoga heeft opgedaan. In 2014 heeft hij een intensieve gecertificeerde Ashtanga opleiding gedaan bij Richard Freeman. Zijn eigen pad is altijd in ontwikkeling en heeft hij ook al diverse trips naar Mysore, India gemaakt om te beoefenen met Saraswati en Sharath Jois. Jurre is een enthousiaste en getalenteerde yogadocent die zijn kennis met veel liefde en kennis doorgeeft.

Voor wie?

Dit weekend is voor iedereen die Ashtanga yoga beoefent en de beoefening wil verrijken en verdiepen. Of je nu net begonnen bent of al langer Ashtanga yoga beoefent, iedereen is welkom en zal baat hebben aan de rijke kennis van Jurre. We raden aan om het hele weekend te boeken, maar als je minder tijd hebt is er ook een dag-optie.

Prijs

 • Weekend workshop
  €150,- | €140,- voor leden
 • 1 dag workshop
  €75,- | €70,- voor leden

Aanmelding

1. Mail je aanmelding en je gegevens (naam, adres, telefoonnummer) naar contact@yoga-vidya.nl

2. Reserveer een plek in de cursus door het lesgeld, over te maken naar rekening NL82 TRIO 0338661840 t.n.v. Yoga Maya. Vermeld daarbij Ashtanga yoga workshop + naam en adres gegevens.

Meer informatie

Antwoorden op algemene vragen vind je onder veel gestelde vragen. Persoonlijke vragen kun je stellen via de contact@yoga-vidya.nl.