Docenten

Ananda Jyoti

Al verscheidene jaren was ik bezig om de eerste stap naar yoga te zetten en steeds als ik wilde beginnen kwam er weer iets tussen. Daarnaast ben ik altijd wel bezig geweest met bewustzijn, spiritualiteit en meditatie, alleen yoga hoorde daar nog niet bij.

 In 2013 ben ik getrouwd en op onze huwelijksreis in Bali kwam ik in Ubud in de Yogabarn opnieuw in aanraking met yoga en het voelde als thuiskomen. Ik voelde daar liefde, vrijheid, harmonie en een universele verbondenheid en dit gaf mij een intens blij gevoel. Op dat moment wist ik dat yoga een heel belangrijk deel van mijn leven zou gaan worden en dat ik er klaar voor was om de stap te zetten. Vanaf dat moment kon ik ook niet meer wachten en terug in Nederland heb ik samen met mijn vrouw de stap gezet. Het leuke is dat wij al drie jaar schuin tegenover de yogastudio woonden waar ik nu mijn opleiding volg en lesgeef en dat ik nooit heb geweten dat yoga al die tijd zo dichtbij was!

In januari 2014 ben ik gestart met de tweejarige Sivananda yogadocenten opleiding bij Yoga Maya/Yoga Vidya. Hier wordt ik opgeleid tot yogadocent in de traditie van Swami Sivananda. Wat mij in eerste instantie verbaasde was dat yoga niet alleen het beoefenen is van de asanas, maar dat het veel uitgebreider is en dat bewustzijn, spiritualiteit en meditatie essentieel zijn in het beoefenen van yoga. Voor mij kwam alles samen en ik heb weer een aantal puzzelstukjes kunnen toevoegen aan mijn levenspuzzel.

Het beoefenen van yoga heeft mij in een korte periode al heel veel gebracht. Een gezondere levensstijl, meer zelfvertrouwen, rust & balans, nieuwe inzichten en een gevoel van vrijheid wat elke dag sterker wordt. En ik heb door yoga veel nieuwe liefdevolle mensen leren kennen waar ik zeer dankbaar voor ben. Ik kan het dus aan iedereen aanraden om te beginnen met het beoefenen van yoga, het maakt je een completer mens en opent deuren die voorheen gesloten bleven.

Eén van deze deuren is mijn droom die ik al jaren heb en dit is het openen van een Yoga Resort in Europa. Nog niet direct maar wel in de toekomst zal ook deze deur open gaan en kan ik weer een aantal stukjes toevoegen aan mijn levenspuzzel.

Ik heet jullie van harte welkom om alle lessen te komen volgen en om net als ik te ervaren hoe bevrijdend yoga is..

Geen hart heeft ooit geleden door het volgen van een droom, blijf dus dromen, verwelkom het leven met een lach & geniet van de eenvoud van het leven!